Από Βαϊτσαρά Κωνσταντίνο
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
Η συνταγή λέει:
- 4 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
- 1/2 κουτ. γλυκού σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup)
- 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Μπωλάκια για τα χρώματα - μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταψάκι για κεηκάκια ή πλαστικές θήκες αυγών
Σε ένα μπωλ ανακατεύεις την μαγειρική σόδα με το ξύδι και περιμένεις να ξε-αφρίσει. Πρόσθεσε το σιρόπι καλαμποκιού και το κορν φλάουρ και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Βάλε το μείγμα στα μπωλάκια και ρίξε μερικές σταγόνες χρώμα μαγειρικής (περίπου 6) σε κάθε μπωλ. Ανακάτεψε καλά ώστε το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο. Εννοείται μπορείς να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς και να δημιουργήσεις ότι χρώμα θέλεις!
Και τώρα το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής... πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μια μέρα για να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει σκέτη νερομπογιά στα μπωλάκια. Μετά από αυτό οι νερομπογιές σου έιναι έτοιμες για χρήση! Καλές δημιουργίες!