Το Σύριζα …Ζητά την αποφυλάκιση του Τρομοκράτη Εκτελεστή της 17Ν Σάββα Ξηρού !


ksiros04072012 “Επεσαν οι μάσκες του Σύριζα …Ζητά την αποφυλάκιση του Τρομοκράτη Εκτελεστή της 17Ν Σάββα Ξηρού !
Κατα
γγέλλει Ο Σύριζα την (απάνθρωπη μεταχείρισή )του…Καμιά βέβαια αναφορά στους ανθρώπους που δολοφόνησε εν ψυχρώ ο Ξηρός που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα οστά τους !
Πολιτικός σάλος – Κεδίκογλου: Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους – ΝΔ: Προκλητική συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους τρομοκράτες «Νερό στο μύλο» της πολιτικής αντιπαράθεσης, με αιχμή τη στήριξη που, κατά τη ΝΔ, παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε παραβατικές ομάδες ή ακόμα και τρομοκρατικές οργανώσεις, ρίχνει η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία ζητείται, ουσιαστικά, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη Δικαιοσύνη «να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό» τη νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού.
«Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά, αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού» υπογραμμίζεται.
Και τονίζει η Κουμουνδούρου: «Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010. Στην ουσία, το ΕΔΑΔ καταδίκασε το ελληνικό κράτος, διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του»».
«Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ