Σκόπια: Ανάβει η αντιπαράθεση Αλβανών και Σλάβων
Δημοσιογράφος του Dnevnik αποκαλεί τους Αλβανούς ‘Βαρβάρους’

Η ανέγερση αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων –αγαλμάτων που δεν ανήκουν καν στην ιστορία του σλαβο-βουλγαρικού πληθυσμού- έχει πυροδοτήσει τα εθνοτικά πάθη στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Τόνι Ναουνόφσκι, στην εφημερίδα ‘Dnevnik’ των Σκοπίων:


«Οι βάρβαροι έφτασαν συμπολίτες! Είναι μπροστά από την πόρτα μας. Ήρθαν στο κέντρο των Σκοπίων με τεράστια σφυριά. Από πού ήρθαν αυτοί; Από το Βόντνο (οροσειρά βόρεια της πόλης των Σκοπίων) από την περιοχή του Μεταλλικού Νερού, από το Καπίσετς, από το Τιάρνιτσε». (περιοχές που κατοικούν Αλβανοί).


Και θα συνεχίσει:


«Μια μέρα θα έρθουν και θα καταστρέψουν όλα τα μνημεία μας. Δεν υπάρχει, πια, αμφιβολία ότι αυτοί οι άγριοι ‘σκέπτονται’ ότι η ιστορία θα αφανίσει τους Αλβανούς και αντιδρούν από αυτοάμυνα».


Θα προσθέσει:


«Σχεδόν όλοι οι αγωνιστές  της πατρίδας μας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (όπως ο Μιχαΐλο Αποστόλσκι, ο Τσέντο και πολλοί άλλοι), τα αγάλματά τους,  θα γίνουν ο επόμενος στόχος αυτών των αγρίων που αψηφούν το σταυρό το σύμβολο του Χριστιανισμού. Ο Τζέμο Χάσο, που είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των Σλάβων συμπατριωτών μας, σήμερα στην Λαζαρόπολη του έχουν στήσει μνημείο- αυτοί είναι οι ήρωες τους», γράφει ο Ναουνόφσκι.


Βαλκανικό Περισκόπιο 


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ