Αρνητική απάντηση της τ/κ πλευράς στην πρόταση Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθένΣχόλιο ΛΦ: Εδώ δεν τα βρίσκουν στο ανακοινωθέν, θα τα βρουν στην λύση του Κυπριακού; Στην χειρότερη στιγμή για την Κύπρο συζητάνε για λύση; Την ώρα που οι τουρκαλάδες την έχουν δει σουλτάνοι της περιοχής;  

- Απέρριψε η τουρκοκυπριακή πλευρά την τελευταία πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθέν
- Πληροφορίες για αντιπρόταση με αλλαγές, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά

Για την απόρριψη της πρότασης από την τ/κ πλευρά ενημέρωσε τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ σε συνάντηση που είχαν το πρωί.
Στη συνέχεια ο κ. Ντάουνερ είχε συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τ/κ πλευρά επέφερε αλλαγές στην πρόταση οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή η τουρκοκυπριακή πλευρά παρουσιάστηκε απόλυτα αδιάλλακτη και έτσι επήλθε αδιέξοδο.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως η πλευρά μας θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω χειρισμοί μόλις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέψει από την επίσκεψή του στην Αίγυπτο.
Δεν διακόπτουμε την προσπάθεια, ούτε τη διαδικασία, αλλά η σύνταξη του κειμένου έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η πλευρά μας θεωρεί ότι έφθασε στα όρια των υποχωρήσεών της και ότι από τη στιγμή που δεν παίρνει τα πιο θεμελιώδη πράγματα που πρέπει να υπάρχουν για να μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, δεν μπορεί ούτε να γίνει συνάντηση των ηγετών ούτε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες διότι θα οδηγηθούν από την αρχή σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε λίγο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα έχει συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου στα κατεχόμενα.
newsit.com.cy


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ