Οι “καλοί” Γερμανοί, οι “κακοί” Αμερικάνοι και οι “ανήξεροι” Έλληνες.


20131201-091816.jpg


ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
Ξεκινάω με μια διαπίστωση. Η Χούντα της επταετίας με περίσσεια έπαρση διατυμπάνιζε ότι έβαλε την Ελληνική Δημοκρατία σε Γύψο. Μάλλον με τον ισχυρισμό αυτόν εκτός των άλλων εννοούσε ότι η τότε Δημοκρατία επέστη κάταγμα και έπρεπε να το ανατάξει για να δέσει το ¨¨ δημοκρατικό¨¨ ποδάρι μας και να μπορέσει να βηματίσει πάλι. Το αποτέλεσμα το είδαμε μετά στην Μεταπολίτευση.
Ούτε σωστή ανάταξη έγινε , ούτε σωστό δέσιμο της Δημοκρατίας μας κατέστη δυνατό γιατί οι ¨¨γιατροί¨¨ της Χούντας ήταν κομπογιαννίτες αλλά και οι μετέπειτα θεράποντες ¨¨πολιτικοί¨¨ γιατροί ενώ έβλεπαν την Ελλάδα να κουτσαίνει, αυτοί την χόρευαν με τρελούς ρυθμούς μέχρι τελικής οικονομικής εξαντλήσεως και πτώσεως της.

Συνέντευξη – βόμβα στο Focus
Ένα επι πλέον ερώτημα εκ μέρους μας στον κύριο Ντιρκ Μίλερ Γερμανό ειδικό σε θέματα χρηματιστηρίου γνωστό και ως «Mr. Dax».
Ποιοι έβαλαν τους κατάλληλους πολιτικούς για να πτωχεύσουν την Ελλάδα;;
με αυτά που ισχυρίζεσθαι στο νέο βιβλίο σας, με τον τίτλο «Showdown».
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
Oι καλοί ΓΕΡΜΑΝΟΙ;
Με τις εύκολες δικαιολογίες που δεν ¨¨μασιούντα騨 πλέον όπως…
¨¨η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη και το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγ﨨
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
Σε ότι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.
¨¨στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη, ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.¨¨
¨¨Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της¨¨
ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ και δεν μπορείτε να τα κρύψετε. Έτσι μας φαίνεται.
Πάμε παρακάτω στο ερώτημα μας τις πταίει;
Οι ¨¨κακοί¨¨ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;
¨¨Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος¨¨
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη»
Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.
Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ευρώπη άρχισε να αυτο-σπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
H αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της Ευρώπης ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, υποστηρίζεται στο βιβλίο.
Πω- πω τι σας έκαναν ρε παιδάκι μου αυτοί οι κακοί Αμερικάνοι;
Τελικά μήπως φταίνε
Οι ¨¨ανήξερο騨 Έλληνες;
Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε,¨¨ δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμ稨 και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, ¨¨δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγίᨨ και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ.
H Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης.
(δηλ. η κυρία Μπακογιάννη δεν ήταν ανήξερη αλλά κατά τα ανωτέρω λεγόμενα φαίνεται ότι γνώριζε και μπράβο της που σας το διαβεβαίωσε ).
Μεταξύ μας κύριε Ντιρκ Μίλερ από τότε που ήρθαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 40 στην Ελλάδα γνώριζαν πολύ καλά τους θησαυρούς της Πατρίδος μας. Άρα μην το παίζεις και εσύ ανήξερος.
Γιατί φαίνεται ότι με δικές σας ¨¨αλήθειες¨¨ μας δουλεύεται ψιλό γαζί.
Κύριε «Mr. Dax» στην επόμενη επανέκδοση του βιβλίου σας την απάντηση για ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ θα την έχετε ήδη έτοιμη .
Σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε στερημένο τραπέζι οικογένειας, σε κάθε καφενέ, σε κάθε Ελληνικό μυαλό που πλέον ¨¨ξυπνάε騨 με όλα αυτά που βλέπει και αηδιάζει στήνεται νοητά ένα ιδιότυπο ΕΙΔΙΚΟ- ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ που δικάζει και σε λίγο θα βγάλει και την ετυμηγορία του για να την συμπεριλάβετε στο νέο χρηματιστηριακό πόνημα σας.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ