Οι ΗΠΑ διέκοψαν τη βοήθεια προς τους αντάρτες της Συρίας

Ομπάμα, την Τετάρτη, τις ενισχύσεις προς τη συριακή αντιπολίτευση, στο βόρειο μέρος της χώρας, όπου η περιοχή ελέγχεται από το «Ισλαμικό Μέτωπο» που κατέλαβε την έδρα και τις αποθήκες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία δήλωσε ότι «αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν όλες τις ενισχύσεις που παρέχουν στην αντιπολίτευση, που μάχονται στα βόρεια της Συρίας», πρόσθεσε όμως ότι δεν θα ανασταλούν οι ενισχύσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισλαμικό Μέτωπο την Τρίτη, απέκτησε τον έλεγχο συνοριακού σταθμού με την Τουρκία και κατέλαβε την έδρα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αποκτώντας όλα τα πολεμοφόδια που υπήρχαν στις αποθήκες του.
Σημειώνεται, γράφει το αραβικό δημοσίευμα του Σκάι Νιουζ, ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel, είχε προειδοποιήσει αυτήν την έκβαση, κατά την διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στο Κατάρ.
Είχε δηλώσει, πριν λάβουν χώρα τα τελευταία γεγονότα, ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν την υποστήριξή τους προς τη συριακή αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι «πολυκερματισμένη και περιλαμβάνει στους κόλπους της τρομοκρατικές οργανώσεις».
Βαλκανικό Περισκόπιο 


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ