Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με οριακή πλειοψηφία κατά των αμβλώσεων


eurokoinovoulio
Με 334 ψήφους υπέρ και 327 κατά η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε έκθεση της Πορτογαλίδας Σοσιαλίστριας ευρωβουλευτίνας Εντίν Εστρέλα, με την οποία προτεινόταν η καθιέρωση του δικαιώματος επιλογής των γυναικών στην αντισύλληψη και στις εκτρώσεις.

Η έκθεση αυτή, που κανονικά επρόκειτο εξετασθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο αλλά η συζήτηση της αναβλήθηκε, εξαιτίας του μπαράζ «επιθέσεων» από τους Χριστιανοδημοκράτες, τους ευρωσκεπτικιστές και την ακροδεξιά στην Ευρώπη, τασσόταν υπέρ «μιας σεξουαλικότητας υπεύθυνης, ικανοποιητικής και ασφαλούς και της ελευθερίας των ανθρώπων να επιλέξουν να αποκτήσουν παιδιά εφόσον το επιθυμούν».
Στην αρχική της μορφή η έκθεση Εστρέλα προέβλεπε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες στην Ευρώπη, να μπορούν να επιλέξουν ασφαλείς μεθόδους ρύθμισης της γονιμότητας, καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης των ζευγαριών σε κατάλληλες υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να αποκτήσουν υγιή παιδιά.
Ωστόσο οι ευρωβουλευτές προτίμησαν ένα εναλλακτικό κείμενο που προτάθηκε από το ΕΛΚ (κεντροδεξιά) και ECR (συντηρητικοί), με το οποίο υποστηρίζεται ότι οι εθνικές αρχές έχουν τον τελικό λόγο σε ζητήματα όπως είναι οι εκτρώσεις και η αντισύλληψη.
pygmi.gr


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ