ΙΣΡΑΗΛ: Καθολικοί μοναχοί δέχονται συνεχώς φτυσίματα και παρενοχλήσεις από νεαρούς Εβραίους με την ανοχή της αστυνομίας.


Le Figaro / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Φτυσίματα, τρυπημένα λάστιχα, βλάσφημα συνθήματα στους τοίχους: οι Βενεδικτίνοι μοναχοί της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερουσαλήμ, είναι ο στόχος αδιάκοπων παρενοχλήσεων εδώ και αρκετούς μήνες.
Στις αρχές του Οκτωβρίου, περίπου 15 τάφοι βανδαλίστηκαν σε ένα προτεσταντικό νεκροταφείο δίπλα στο μοναστήρι. «Δεν είμαστε πλέον σε μια απλή διαφωνία μεταξύ γειτόνων»,  λέει με ανησυχία ο μοναχός Νικόδημος, εκπρόσωπος της κοινότητας «και κανείς δεν ξέρει που πρόκειται να καταλήξει αυτό».


Οι δώδεκα μοναχοί και οι περίπου είκοσι μαθητές που επέλεξαν να ζήσουν στην κορυφή του Όρους Σιών, δύο βήματα από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αποδίδουν το μαρτύριό τους σε νεαρούς Εβραίους εξτρεμιστές που προέρχονται από το γειτονικό ταλμουδικό σχολείο. Αυτοί οι θρησκευόμενοι Ιουδαίοι μαθητές έχουν μικρή ανοχή για την εγγύτητα του μοναστηριού σε αυτή τη θέση, στην οποία και οι δύο θρησκείες αποδίδουν μεγάλη σημασία. «Μόλις πέσει η νύχτα, δεν μπορούμε να βγούμε έξω πια χωρίς να μας φτύσει κάποιος ή κάποιος νεαρός μεθυσμένος να μας πει να πάμε πίσω στη δική μας χώρα», λέει ο πατέρας Νικόδημος.
Η ισραηλινή αστυνομία, αφού ενημερώθηκε για τα πιο σοβαρά περιστατικά, προχώρησε σε κάποιες συλλήψεις. Στις αρχές του Οκτωβρίου, δύο μαθητές του Σχολείου Yeshiva Diaspora, καθώς και δύο νεαροί άποικοι που πρόσφατα απελάθηκαν από τη Δυτική Όχθη, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς τους συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη βεβήλωση του νεκροταφείου των Λουθηρανών. Σύμφωνα με τους μοναχούς, όμως, οι ύποπτοι αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και οι αρχές κάνουν μόνο πολύ περιορισμένες προσπάθειες για να πατάξουν αυτά τα συμβάντα.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, η ατμόσφαιρα της περιοχής στο σύνολό της έχει σταδιακά επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Στα τέλη του Μαΐου, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα αρκετών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα μπροστά από τη Μονή και έγραψαν γκράφιτι στους τοίχους που έλεγαν «Ο Ιησούς είναι πίθηκος».

... «Πρόκειται για παρεξήγηση», διαμαρτύρεται ο Ραβίνος Αβραάμ Goldstein, διευθυντής του ιδρύματος. Από την ίδρυση του Σχολείου Yeshiva Diaspora, το 1966, είμαστε αφοσιωμένοι στο να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ειρήνης και αρμονίας μεταξύ των θρησκειών. Δεν μπορώ να φανταστώ για παράδειγμα, ότι οι μαθητές μας θα ήταν ικανοί για τέτοια περιστατικά βίας».
ΚΟ: Εννοείται ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα γίνουν ευρέως γνωστά τέτοια περιστατικά. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και η μεγάλη διαφορά. Φανταστείτε μόνο κάποια Συναγωγή ή κάποιοι ραβίνοι να γίνονταν στόχος σε κάποιο «χριστιανικό» κράτος. Πόσες καταγγελίες θα είχαν γίνει από εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων και λόμπι, πόσες «καταδίκες» του ρατσισμού και δηλώσεις «συγνώμης» από εγχώρια πολιτικά πρόσωπα, πόσες αστυνομικές επιχειρήσεις και τα λοιπά γνωστά «δημοκρατικά». Στο Ισραήλ όταν εκδηλώνεται ρατσιστικό περιστατικό το γεγονός απομονώνεται και αποδίδεται σε «νεαρούς φανατικούς», κάτι σαν να λέμε «..τα παιδιά». Στην Ελλάδα και στην «πολιτικά ορθή Δύση», έχουμε «αβγά φιδιών», καταιγίδα αντιρατσιστικής υστερίας, πογκρόμ σε σπίτια «ρατσιστών», υποσχέσεις για «τσάκισμα ρατσιστών», ψήφιση «αντιρατσιστικών νόμων», «αντιρατσιστικές» συναυλίες και πορείες, μαθήματα «αντιρατσισμού» σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς και τα λοιπά γνωστά «δημοκρατικά».  


"Σκοτώστε χριστιανούς" γράφει στα εβραϊκά, το σύνθημα στον τοίχο
Διάβασε:
Είναι "φυσιολογικό" για τους Εβραίους να φτύνουν τους χριστιανούς στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, λέει Καθολικός κληρικός
Οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ ζητάνε οι Εβραίοι να σταματήσουν να τους φτύνουν!
ΙΣΡΑΗΛ: Μοναστήρι βεβηλώνεται από βάνδαλους. Η αστυνομία υποψιάζεται Εβραίους εξτρεμιστές
ΙΣΡΑΗΛ: Νέα αντιχριστιανικά υβριστικά συνθήματα σε Μοναστήρι, από φανατικούς Εβραίους
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
redskywarning.blogspot.gr


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ