ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Διακοσμητικά ΑΝΤΙΚΕ αυγά με Decoupage


E


ξαιρετικά όμορφα διακοσμητικά αυγά για χρήση στις πασχαλινές σας διακοσμήσεις αλλά όχι μόνο.

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει στην επιφάνειά τους μια ψευδαίσθηση αντικέ πορσελάνης και τα κάνει κατάλληλα για γενική διακοσμητική χρήση όλες τις εποχές. Θα χρειαστείτε
* Αδειασμένα κέλυφη αυγών
(δείτε παρακάτω στην ενότητα με το video πως θα τα αδειάσετε)
* Άσπρο ακρυλικό χρώμα
* Μαύρο χρώμα περιγράμματος

*Κόλλα χειροτεχνίας
* Χάρτινα διακοσμητικά μοτίβα (χαρτοπετσέτα, χαρτί κλπ) 
Προστατευτικό βερνίκι
  

 1. Αφού αδειάσετε τα αυγά, σχεδιάστε με το μολύβι κατά μήκος της επιφάνειάς τους και σε δύο σειρές, μια "μπορντούρα" από ένα οποιοδήποτε επαναλαμβανόμενο γεωμετρικό σχήμα.
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο αρκεί να βασίζεται σε καμπύλo σχήμα, κάτι σαν ένα "καμπυλωτό ζιγκ-ζαγκ" είναι αρκετό. Αν θέλετε κάτι πιο περίπλοκο μπορείτε να αντιγράψετε τέτοια σχέδια από οπουδήποτε στο internet, από stencils, να μεταφέρετε πάνω στο αυγό ένα απλό σχέδιο ενός κομματιού δαντέλας κλπ.

Τονίστε με το μολύβι - σημαδέψτε κάποια σημεία του σχεδίου σε ολόκληρο το μήκος του και πάνω στα σημάδια ανοίξτε τρύπες. Θα το κάνετε με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο σας εξυπηρετεί π.χ μια παραμάνα, χοντρή βελόνα κλπ. Απλά αν δεν χρησιμοποιήσετε τρυπάνι, θα χρειαστεί να επιμείνετε λίγο παραπάνω.  2. Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα σημείο που να σας επιτρέπει να δουλεύετε με άνεση π.χ μια αυγοθήκη, μια ταινία σελοτέιπ κλπ. και ζωγραφίστε με το μαύρο χρώμα περιγράμματος ακολουθώντας τις γραμμές του σχεδίου.
Η συσκευασία αυτών χρωμάτων (με την ειδική μύτη) σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε εύκολα σαν με έναν  χοντρό μαρκαδόρο και το τελικό αποτέλεσμα έχει "ανάγλυφη" μορφή. 


3.Αφού στεγνώσει η μαύρη μπογιά, περάστε πάνω στο σχέδιο με το πινέλο το άσπρο χρώμα και πριν στεγνώσει εντελώς "σβήστε" το κατά τόπους με το χέρι σας, ένα πανάκι ή ένα ψιλό γυαλόχαρτο έτσι ώστε ανά σημεία να διακρίνεται αχνά το μαύρο κάτω από το λευκό.

Βάψτε με το άσπρο και την χωρίς σχέδιο επιφάνεια των αυγών, αφήστε να στεγνώσουν εντελώς τα χρώματα και κολλήστε από ένα χάρτινο μοτίβο σε κάθε πλευρά του αυγού. Αφού στεγνώσει και η κόλλα περνάτε 3-4 στρώσεις από το προστατευτικό βερνίκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι και σε σπρέυ.Και...
* Φυσικά και η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι δεσμευτική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιες αποχρώσεις θέλετε τόσο στο σχέδιο όσο και την κεντρική επιφάνεια δημιουργώντας τέτοια χρωματιστά αυγά.
* Η διακόσμηση πασχαλινών αυγών με decoupage είναι μια πολύ εύκολη ιδέα όχι μόνο για τα διακοσμητικά αλλά και για κανονικά "κόκκινα" αυγά σας. Αν παραλείψετε την διαδικασία του σχεδίου με το χρώμα περιγράμματος και χρησιμοποιήσετε μικρά ή μεγαλύτερα χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτες ή και καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια των αυγών με ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα σε σχέδιο πασχαλινό ή μη, μπορείτε χωρίς καθόλου χρήση μπογιάς, οποιουδήποτε είδους,  να ...βάψετε πολύ όμορφα τα απλώς βρασμένα αυγά. 

*Χρώμα περιγράμματος θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζωγραφικής-χομπυ-ντεκουπάζ κλπ. και σε τιμή από περίπου 2-4 ευρώ/συσκευασία ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας.  
*Δείτε πως θα αδειάσετε αυγά, με όποιον τρόπο κι αν θέλετε στην συνέχεια να τα διακοσμήσετε. Αν δεν θέλετε να τα φυσήξετε, ανοίξτε λίγο παραπάνω τις τρύπες και διοχετεύστε αέρα ή και νερό στο εσωτερικό τους με μια απλή πλαστική σύριγγα


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.comsoulouposeto