50 Ιδέες - Κατασκευές για διακοσμητικά ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ αυγά



Ε


κτός από τα βαμμένα πασχαλινά αυγά, που μπορείτε να βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε διακοσμητικά αυγά για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους πασχαλινή σύνθεση και διακόσμηση, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μπογιά

Ο απλούστερος τρόπος είναι αυτός του ντεκουπάζ, το να κολλήσετε δηλαδή χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτο ή και κάθε είδους λεπτό χαρτί πάνω στα αυγά, καλύπτοντας κάποια σημεία ή και ολόκληρη την επιφάνειά τους. 


Ανάλογα με το σχέδιο και τις αποχρώσεις του χαρτιού, μπορείτε να δώσετε στα αυγά ...άπειρες διαφορετικές εντελώς όψεις, ανάλογα με το γούστο σας και τι ταιριάζει στις συνθέσεις που θα τα χρησιμοποιήσετε. 

Σε αυτού του είδους τις κατασκευές που δεν θα ...ζήσουν παρά λίγες μέρες, δεν χρειάζεται καν να περάσετε στο τέλος την επιφάνεια των αυγών με προστατευτικό βερνίκι, εκτός φυσικά κι αν θέλετε να δώσετε έντονη ματ ή γυαλιστερή υφή, απλώς κολλάτε το χάρτινο μοτίβο με κόλλα χειροτεχνίας και αφήνετε να στεγνώσει.  

Ο απλούστερος τρόπος για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτοπετσέτα είναι να κόψετε το 1/4 να το κολλήσετε πάνω στο αυγό δημιουργώντας με το χαρτί ένα "πουγγί" και να κόψετε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή χαρτιά με πασχαλινά μοτίβα αλλά και οποιοδήποτε άλλο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο και η διαδικασία απλούστερη ακόμη και από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά.  


Για να χρησιμοποιήσετε πιο χοντρά χαρτιά όπως από εφημερίδες, περιοδικά κλπ. κόψτε τα σε λουρίδες και σε μήκος που να καλύπτουν κάθετα την περίμετρο του αυγού και κολλήστε τες  με κόλλα την μια δίπλα στην άλλη, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά του.  


Εκτός από χαρτί, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια των αυγών με ύφασμα

Λινάτσα, δαντέλες ή ό,τι άλλο σας αρέσει, αλλά και σκοινί ή νήμα, μπορούν να κολληθούν με απλή κόλλα χειροτεχνίας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά αυγά για κάθε τύπου πασχαλινή διακόσμηση. 

Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε τα υλικά, προσθέτοντας όποια διακοσμητικά στοιχεία θέλετε πάνω σε κανονικά αυγά ή και σε λίγο μεγαλύτερα φτηνά διακοσμητικά αυγά κάθε τύπου που θα βρείτε στην αγορά, η επιφάνειά τους στο τέλος  θα έχει πλήρως επικαλυφθεί και δεν θα διακρίνεται. 















 

















































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com


















soulouposeto