ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 50 ΡΟΛΟΓΙΑ τοίχου από ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ ή ΣΑΝΙΔΕΣΚομμάτια ξύλου που θα βρείτε ξεβρασμένα στην παραλία, κομμάτια από παλέτες, απλές σανίδες από ακατέργαστο βιομηχανικό ξύλο. Όλα μπορούν να μετατραπούν, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, σε εξαιρετικής αισθητικής ρολόγια τοίχου με απόλυτα καλοκαιρινό ύφος. 

Θα τα συνδυάσετε μεταξύ τους σε όποιον σχηματισμό σας αρέσει, σε αυτά που δεν έχουν τόσο φθαρμένη όψη μπορείτε να την δώσετε εσείς, απλώς τρίβοντας κατά τόπους με γυαλόχαρτο, φθείροντας τεχνητά το ξύλο, χτυπώντας, ξύνοντας ή και κόβοντας κομμάτια με οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο. 

Θα προσθέσετε, αν φυσικά θέλετε, χρώμα με την βασική τεχνική παλαίωσης (ελάχιστη μπογιά και σχεδόν αμέσως σκούπισμα με ένα πανί ώστε στην επιφάνεια του ξύλου να μείνει κατά τόπους ξεθωριασμένη η απόχρωση) ή θα εφαρμόσετε τεχνική ντεκουπάζ και όποια άλλη επεξεργασία όπως κι αν επρόκειτο για οποιοδήποτε ξύλινο αντικείμενο. 

Τα κομμάτια του ξύλου μεταξύ τους μπορούν να καρφωθούν με απλές ξυλόπροκες αν και το ίδιο στέρεα θα κολληθούν και με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, όπως ακριβώς και όποιο υλικό χρησιμοποιήσετε για τα νούμερα ή την γενική διακόσμηση, βοτσαλάκια, κοχύλια, γυαλάκια της θάλασσας, σκοινί κλπ.

Στο κέντρο, με αιχμηρό αντικείμενο ή ένα τρυπάνι γενικής χρήσης, ανάλογα με το πάχος του ξύλου, θα χρειαστεί να ανοίξετε μια τρύπα με τόση διάμετρο ώστε να τοποθετηθεί - σφηνωθεί ένας κοινός μηχανισμός ρολογιού.  


Θα διακοσμήσουν εξαιρετικά οποιοδήποτε σημείο τα τοποθετήσετε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ είναι μια επίσης πολύ όμορφη και για δώρα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com/  


soulouposeto