100 ΠΑΙΔΙΚΑ-ΝΕΑΝΙΚΑ δωμάτια
Ζωηρά χρώματα, σωστός φωτισμός, επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερος ελεύθερος χώρος, ειδικά για τα δωμάτια παιδιών μικρής ηλικίας, τα βασικά "πρέπει".

Τα κρεβάτια κουκέτες ή κάποια παρόμοια κατασκευή που θα εκμεταλλεύεται ολόκληρο το ύψος του χώρου, η ιδανική λύση για πολύ μικρούς χώρους, ακόμη κι αν φιλοξενούν ένα μόνο παιδί.

Αν λοιπόν ο χώρος είναι μικρός, σε σημείο που μ΄ένα κρεβάτι κι ένα γραφείο να έχει ήδη "κλείσει", αυτού του τύπου οι συνθέσεις/ειδικές κατασκευές προσαρμοσμένες απόλυτα στις ανάγκες του δωματίου είναι κάτι που διαχρονικά θα σας αποζημιώσει για το μεγαλύτερο κόστος τους σε σχέση με τα μεμονωμένα έπιπλα, θα τις πληρώσετε μια φορά και θα κάνουν τα παιδικά-νεανικά δωμάτια πιο λειτουργικά για πάντα. Πριν καταλήξετε, σχεδιάστε τι ακριβώς θέλετε ή δείξτε κάποια φωτογραφία από περιοδικό ή το internet και πάρτε προσφορές από μερικούς  ξυλουργούς, είναι πολύ πιθανόν να σας συμφέρει περισσότερο απ΄όσο να αγοράσετε κάποια έτοιμη σύνθεση από κατάστημα επίπλων.

Ό,τι κι αν επιλέξετε το βασικό είναι η "ευελιξία" των επίπλων, έτσι ώστε να "εξελίσσονται" ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και με μικρές μετατροπές, κρεβάτια, ντουλάπια, ράφια, συρταριέρες κλπ αλλά και όποιες συνθέσεις να μπορούν εύκολα από παιδικά ή και βρεφικά ακόμη να μετατραπούν σε εφηβικά.

Γι΄αυτό προτιμήστε εξ΄αρχής μονόχρωμα και απλά έπιπλα, κρεβάτια, γραφεία, βιβλιοθήκες από τα πολύ οικονομικά που θα βρείτε στην αγορά να πωλούνται όχι ως "ειδικά" για παιδικούς χώρους και που με λίγη μπογιά και μικροπαρεμβάσεις θα αποκτήσουν αυτό το ύφος

Χρησιμοποιείστε έντονους χρωματισμούς, stencils, wall stickers, μπογιά μαυροπίνακα και συνδυάστε τα χρώματα με εκείνα των υφασμάτινων στοιχείων που θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση. 
Δείτε και εδώ "ετοιμάζοντας το δωμάτιο του μωρού"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com/ www.bhg.comwww.prismma.in/
decorationideas.wordpress.cominteriorshome.blog.com
soulouposeto