ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 70 Ιδέες για χειροποίητους ΜΕΛΩΔΟΥΣ
Από τις πιο καλοκαιρινές ιδέες για την διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου ή γιατί όχι και στο εσωτερικό του σπιτιού, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή τους κυρίως φυσικά υλικά που παραπέμπουν σε θαλασσινή ατμόσφαιρα όπως κοχύλια, βοτσαλάκια, θαλασσόξυλα, καλάμια κλπ.


Οι μορφές που μπορεί να πάρει ένας χειροποίητος μελωδός είναι άπειρες, εξαρτώνται όχι μόνο από το γούστο και την ...υπομονή σας αλλά πχ από το πόσο θέλετε να ακούγεται ο ήχος των αντικειμένων που χτυπούν μεταξύ τους με το φύσημα του αέρα, πόσο "γεμάτη" θα είναι η όλη κατασκευή ή απλούστερη, τις αποχρώσεις που επιθυμείτε να έχει, το αν οι σειρές από σκοινί ή πετονιά θα έχουν όλες το ίδιο μήκος ή όχι κλπ. 


Είτε χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φυσικά υλικά είτε προσθέσετε μεταλλικά, ξύλινα, πήλινα, γυάλινα, συρμάτινα κλπ. στοιχεία/αντικείμενα, ο βασικός τρόπος κατασκευής είναι ίδιος. 


Θα χρειαστεί σε πετονιά, σκοινί ή σύρμα, να περάσετε τα αντικείμενα, αφού πριν τα τρυπήσετε με ένα απλό τρυπάνι γενικής χρήσης. 


Το κάθε κομματάκι της κατασκευής, όταν μεσολαβεί κενό ανάμεσά τους, θα κρατηθεί στην θέση του κάνοντας έναν-δυο κόμπους πριν και αφού το περάσετε στο σκοινί/πετονιά/σύρμα και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε για όλα τα αντικείμενα.   

Μεταλλικά αντικείμενο μικρού πάχους μπορούν να τρυπηθούν και χρησιμοποιώντας ένα καρφί και σφυρί, ενώ ένας εναλλακτικός τρόπος για να στερεώσετε συμπαγή αντικείμενα που πιθανόν δυσκολεύεστε στο τρύπημά τους, είναι να τα δέσετε πάνω στην πετονιά ή το σκοινί, περνώντας τα απανωτές φορές γύρω τους, φροντίζοντας απλώς να είναι πολύ καλά στερεωμένα. 

Οι σειρές πετονιάς, σκοινιού ή σύρματος με τα στερεωμένα αντικείμενα, μπορεί να είναι στερεωμένες σε ένα θαλασσόξυλο, ένα οποιοδήποτε κομμάτι ξύλο, στην φυσική μορφή του ή και βαμμένο αλλά και κάθε είδους αντικείμενο. Οτιδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση-κορυφή του μελωδού ανάλογα με το τι ταιριάζει στα υλικά από τα οποία θα αποτελείται και στο σημείο που θα τον τοποθετήσετε. 
Η βάση/κορυφή επίσης θα πρέπει να τρυπηθεί σε όσα σημεία χρειάζεται για να περάσετε και να δέσετε στέρεα τις σειρές από σκοινί/πετονιά ή σύρμα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com/  


soulouposeto