Από : Βαϊτσαρά Κωνσταντίνο
Φτιάξτε μόνες σας όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από φυσικά υλικά. Παραδοσιακές συνταγές ανακατεμένες με κέφι, φαντασία και φυσικό άρωμα μπορούν να δώσουν στη χριστουγεννιάτικη
διακόσμηση του σπιτιού σας, το προσωπικό σας στιλ.
Στολίδια από κανέλα
1/4 Κανέλλα σε σκόνη
Σιρόπι πηκτό από ζάχαρη και νερό
Ένα καλαμάκι
Κορδέλα της αρεσκείας μας
Σε ένα δοχείο βάζουμε την σκόνη της κανέλλας και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε λαδόκολα.
Με μικρά κουπ πατ μπισκότων κόβουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Με το καλαμάκι κάνουμε τρύπες και περνάμε την κορδέλα σε κάθε σχέδιο χωριστά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν κρεμασμένα για μία εβδομάδα περίπου σε χώρο χωρίς υγρασία.
Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και αρωματίζουν το χώρο.
1/4 Κανέλλα σε σκόνη
Σιρόπι πηκτό από ζάχαρη και νερό
Ένα καλαμάκι
Κορδέλα της αρεσκείας μας
Σε ένα δοχείο βάζουμε την σκόνη της κανέλλας και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε λαδόκολα.
Με μικρά κουπ πατ μπισκότων κόβουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Με το καλαμάκι κάνουμε τρύπες και περνάμε την κορδέλα σε κάθε σχέδιο χωριστά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν κρεμασμένα για μία εβδομάδα περίπου σε χώρο χωρίς υγρασία.
Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και αρωματίζουν το χώρο.
Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μελισσοκέρι
1/2 κ. Μελισσοκέρι
15ml Aιθέριο Έλαιο Κανέλλας η Τριαντάφυλλου
Μικρά καλούπια για γύψινες κατασκευές
Λίγη βαζελίνη
Κορδέλα της αρεσκείας σας
Λιώνουμε το μελισσοκέρι σε ένα δοχείο πυρέξ -ΧΩΡΊΣ ΚΑΠΑΚΙ- στα μικροκύματα ή σε Μπεν Μαρί
Κόβουμε την κορδέλα στο μάκρος που θέλουμε και βουτάμε τις άκρες στο λιωμένο κερί.
Περνάμε με λίγη βαζελίνη τα καλούπια.
Προσθέτουμε το Αιθέριο Έλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μελισσοκέρι στα καλούπια.
Πριν κρυώσει βουτάμε τις άκρες τις κορδέλας στα καλούπια και αφήνουμε το κερί να κρυώσει.Μπορούμε να κρεμάσουμε τα στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο, θα δίνουν ένα πολύ ωραίο άρωμα στο χώρο.
1/2 κ. Μελισσοκέρι
15ml Aιθέριο Έλαιο Κανέλλας η Τριαντάφυλλου
Μικρά καλούπια για γύψινες κατασκευές
Λίγη βαζελίνη
Κορδέλα της αρεσκείας σας
Λιώνουμε το μελισσοκέρι σε ένα δοχείο πυρέξ -ΧΩΡΊΣ ΚΑΠΑΚΙ- στα μικροκύματα ή σε Μπεν Μαρί
Κόβουμε την κορδέλα στο μάκρος που θέλουμε και βουτάμε τις άκρες στο λιωμένο κερί.
Περνάμε με λίγη βαζελίνη τα καλούπια.
Προσθέτουμε το Αιθέριο Έλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μελισσοκέρι στα καλούπια.
Πριν κρυώσει βουτάμε τις άκρες τις κορδέλας στα καλούπια και αφήνουμε το κερί να κρυώσει.Μπορούμε να κρεμάσουμε τα στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο, θα δίνουν ένα πολύ ωραίο άρωμα στο χώρο.
Πηγή: http://www.noikokyra.gr