ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας αγνό βούτυρο
- 100 γρ πιπεροσαλάτα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 ml κρασί λευκό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά τοποθετώντας τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση (8 – 10 λεπτά περίπου), μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι –πιπέρι, την πιπεροσαλάτα και τον μαϊντανό. Μόλις πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την μουστάρδα.
Βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το κρασί και μείνουν τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.
Καλή όρεξη!!
από wine.gr
Eπιστροφή στη φύση