Τέλος(;) οι διαπραγματεύσεις Ιράν με Δύση, ό,τι και αν αυτό σημαίνειΉταν ίσως η πιο σύντομη διαπραγμάτευση, μόλις δέκα λεπτών και προφανώς δεν είχε αποτέλεσμα.
Ο λόγος για τις συνομιλίες του Ιράν με την Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία). Ο προηγούμενος κύκλος διαπραγματεύσεων στη Γενεύη είχε δημιουργήσει προσδοκίες, αλλά αποδείχτηκαν αβάσιμες.

Το Ιράν είχε ζητήσει η συνάντηση να επικεντρωθεί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων προτού προχωρήσει η εξέταση μιας συμφωνίας, εκτιμώντας ότι «χάθηκε η εμπιστοσύνη» στη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου των συζητήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δύο αυτών διαπραγματεύσεων, είχε ξεκινήσει ένας δημόσιος κύκλος ανταλλαγής απόψεων από τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ε.Ε. και του Ισραήλ,, για το αν πρέπει στο μεσοδιάστημα αυτό να υιοθετηθούν νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, ή όχι.
Οι υποστηρικτές των κυρώσεων, εκτιμούσαν ότι οι μέχρι τώρα κυρώσεις οδήγησαν το Ιράν να είναι πιο διαλλακτικό, ενώ οι αρνητές των νέων κυρώσεων, εκτιμούσαν ότι θα κατέστρεφαν το θετικό κλίμα που είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Οι εξελίξεις μάλλον τους δικαιώνουν.
Νewsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό
Πηγή
ellinonpaligenesia.blogspot.gr


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ