ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: φωτεινή πασχαλινή γιρλάντα

Θα χρειαστείτε: 

1. πολύ μικρά μπαλόνια
2. μετρίου μεγέθους σπάγγο, σε φυσικό χρώμα
3. ατλακόλ
4. μια  σειρά απλά χριστουγγενιάτικα φωτάκια 
5. γάντια

Και λίγη ...υπομονή θα χρειαστείτε, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. :)1. Φουσκώστε τα μπαλόνια ελάχιστα, ίσα ίσα ώστε να πάρουν μακρουλό σχήμα σαν αυγό.  

2. Γεμίστε ένα μπωλ με ατλακόλ, τοποθετήστε μέσα το κουβάρι του σπάγγου, φροντίζοντας η άκρη που θα χρησιμοποιείτε να είναι πάντα καλά βουτηγμένη στην κόλλα. 

3. Στερεώστε ελαφρά τον βουτηγμένο στην κόλα  σπάγγο στο δέσιμο του μπαλονιού και ξεκινήστε να τον τυλίγετε γύρω από το μπαλόνι με κατεύθυνση πότε κάθετη κάθετη πότε οριζόντια, έτσι ώστε να καλυφθεί  το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του μπαλονιού και μόνο κατά τόπους να το διακρίνετε κάτω από τον σπάγγο. 

4. Ολοκληρώνοντας την διαδικασία αυτή για κάθε μπαλόνι, το τελείωμα του σπάγγου επίσης θα πρέπει να είναι ελαφρά στερεωμένο στο δέσιμό του, όπως ακριβώς και η αρχή του. 

5. Αφήστε την κόλλα αρκετές ώρες να στεγνώσει εντελώς και με μια καρφίτσα σπάστε τα μπαλόνια και αφαιρέστε τα. 

6. Με μπογιά σε σπρέυ ή λεπτό πινελάκι, βάψτε τα "αυγά" σε ότι χρώμα θέλετε (χρησιμοποιείστε συνολικά 3-4 αποχρώσεις) και αφήστε να στεγνώσουν.


7. Με  λεπτό συρματάκι, σπάγγο ή ό,τι άλλο σας εξυπηρετεί, προσαρμόστε τα πάνω στην σειρά με τα φωτάκια, με τρόπο που κάθε φωτάκι να βρίσκεται στο εσωτερικό κάθε "αυγού".
Και... 

  • Πρωταρχικός σκοπός κάθε τύπου χειροτεχνίας, πέραν του να δημιουργήσετε κάτι όμορφο για το σπίτι, είναι να απολαύσετε την διαδικασία αξιοποιώντας δημιουργικά ένα μέρος του χρόνου σας κι όχι να ...σπάσετε τα νεύρα σας. Σε όλες τις κατασκευές, ακόμη και τις πιο απλές θεωρητικά, στην πράξη μπορεί να σας προκύψουν "αναπάντεχα". Για αυτό, ειδικά αν είστε εντελώς αρχάριοι και σε όσες κατασκευές απαιτούν κάποιον παραπάνω χρόνο "τεστάρετε" αρχικά πως όλα γίνονται όπως πρέπει. Στην συγκεκριμένη, ολοκληρώστε μέχρι πριν το στάδιο του βαψίματος την διαδικασία για ένα μόνο μπαλόνι, βεβαιωθείτε πως ο σπάγγος αφού στεγνώσει στέκεται όπως πρέπει και δεν είναι κάποιος που χρειάζεται διαφορετικό είδος κόλλας και κάντε μια πρόβα πως θα στερεωθεί το κάθε αυγό πάνω στα φωτάκια. Αν όλα είναι οκ συνεχίστε απαλλαγμένοι από κάθε άγχος "πως θα γίνει;", αν όχι διορθώστε ό,τι πήγε στραβά. 
  • Αν δεν σας ενδιαφέρει να είναι φωτεινή, με απλό σπάγγο ή μια κορδέλα αντί για τα φωτάκια, θα έχετε μια απλή και όμορφη πασχαλινή γιρλάντα. 
  • Και φυσικά δεν είναι μια αποκλειστικά πασχαλινή κατασκευή. Αν δώσετε στο μπαλόνι ολοστρόγγυλο σχήμα, θα φτιάξετε μια πολύ όμορφη σειρά φωτάκια για κάθε εποχή, σε κάθε χώρο του σπιτιού. Ανάλογα με το αν ταιριάζει στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε, μπορείτε και να μην τα βάψετε, να αφήσετε τον σπάγγο στην φυσική του απόχρωση. 

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ